Skänk prylar

Har du något av detta som du inte använder?

Ju mindre av den mycket begränsade budgeten vi lägger på grejer som ligger och samlar damm i många hem och arbetsplatser, desto mer kan vi lägga på coola robotar som vi måste köpa. Kolla gärna runt hemma eller fråga chefen på jobbet om det inte finns något av sakerna nedan som kan skänkas bort till ett gott ändamål!

DATORER

Begagnade laptops, Chromebooks eller Raspberry Pi behövs för programmering eller styrning till robotar. Även bildskärmar, datormöss eller andra komponenter är bra eftersom vi även bygger upp våra egna datorer.

LEGO

LEGO kan användas för påbyggnad och anpassning av vissa leksaksrobotar, som t.ex. Edison som vi använder. Speciellt LEGO Technik är användbart.

Skänk dator laptop

surfplattor

Surfplattor kan också fungera bra för programmering av vissa appbaserade robotar och onlinebaserad programmering. Både Android och iPad kan användas.

Elkomponenter

Elkomponenter som batteriladdare, uppladdningsbara batterier, solpaneler, kretskort, hjul, chassin, dioder, sensorer och liknande grejer kan vi använda som delar till robotar. Även verktyg som lödkolvar och små skruvmejslar är uppskattat.