Våra robotar

Edison

Programmera robot - gratis robotprogrammering i Göteborg

Programmerbar med olika språk

Enkel programmering med EdBlocks, EdScratch och EdPy. Det enda som behövs är en enhet med webbläsare, internetuppkoppling och hörlursingång.

Expanderbar

Flera Edison kan kombineras och kan kommunicera med varandra. Expansionskit gör att man enkelt kan bygga olika typer av robotar.

Kompatibel med LEGO

Kan byggas på med vanligt LEGO eller LEGO TECHNIC i oändlighet.

Streckkodsprogrammering

Kan programmeras genom att köra den över färdiga streckkoder som ger den olika inbyggda beteenden (program). Rekommenderad ålder är 4 till 8 år.

Kom igång med Edison

Appar för programmering

EdBlocks

En online-applikation för blockprogrammering (dra och släpp) av Edison. Kräver endast webbläsare och en hörlursutgång. Rekommenderad ålder är 8 till 12 år.

EdScratch

En online-applikation för hybridprogrammering (kombination av block och text) av Edison. Kräver endast webbläsare och en hörlursutgång. Rekommenderad ålder är 10 år och uppåt.

Ed.Py

En online-applikation för textbaserad programmering av Edison. Kräver endast webbläsare och en hörlursutgång. Rekommenderad ålder är från 12 år, med viss vana av enklare programmeringsspråk.

mBot

mBot robotbyggsats bygg en robot workshop

Flera sätt att programmera

mBot kan programmeras med en app på surfplattan, mobilen eller på datorn med den gratis programvaran mBlock, som är inspirerat av det populära och enkla programmeringsspråket Scratch. Man kan även byta till Python med ett klick. Rekommenderad ålder är från 8 år.

Expanderbar

mBot kan expanderas med hjälp av olika expansionsset och delar från tillverkaren Makeblock.

Kompatibel med LEGO

Kan byggas på med vanligt LEGO eller LEGO TECHNIC i oändlighet.

Byggsats

Man monterar mBot själv med endast en skruvmejsel, vilket gör den till en utmärkt introduktion till att börja bygga egna robotar, förutom att man lär sig programmering.

Doc

- den talande roboten

Kräver inte mjukvara

Doc gör det väldigt enkelt att börja lära sig programmering, eftersom han programmeras med ett fåtal knappar som sitter på huvudet. Det behövs alltså ingen extern programvara eller enhet. Rekommenderad ålder är från 4 år!

Talar svenska

Man behöver varken kunna läsa eller skriva för att programmera Doc. Han säger vad du ska göra på svenska och programmeras med knappar utan text (Förutom "OK"-knappen som startar programmet).

Lek-orienterad

Med Doc lär man sig programmera på ett lekfullt sätt genom att man "Game"-läget där man utför små uppdrag på den medföljande mattan. I "Edu"-läget ska man ta Doc till färger, bokstäver och djur.

Programkort

Små kort med pilar gör det lätt att planera programmeringen genom att lägga upp dem i den ordning man vill att Doc ska röra sig. Programkorten underlättar att förstå vad det innebär att skriva kod.

Neuron

- programmerbara moduler

Neuron programmerbara moduler för IoT

Uppmuntrar kreativitet

De 30 olika modulerna har alla olika funktioner (som t.ex. ljud, kamera, servo och sensorer) och tillsammans kan man skapa en nästan oändlig variation av små uppfinningar. Man kan verkligen låta kreativiteten flöda fritt!

Stöd för IoT och AI

Modulerna kan kopplas upp till internet med WiFi-modulen och på så sätt kan man skapa trådlösa uppkopplade apparater ("Internet of Things"). Ett par moduler har AI-funktionalitet som röstigenkänning och bildigenkänning.

Koda varje modul

I Neuron-appen för Android och IOS kan man programmera varje modul individuellt och även styra hur data som kommer in ska hanteras, med t.ex. matematiska funktioner eller schemaläggning.

Kompatibel med LEGO

Kan byggas på med vanligt LEGO eller LEGO TECHNIC i oändlighet. Modulerna är även magnetiska och kan sättas på t.ex. kylskåpet eller ett metallchassi.