Det här lär vi oss

Inte alla som deltar i Robotkvarnens workshops kommer att bli robotprogrammerare. Robotkvarnen är inte en skola eller yrkesutbildning, utan en mötesplats och en fritidsverksamhet som ska passa för de flesta. Förutom att det är kul att experimentera och leka med robotar kan vi också lära oss många saker som vi har nytta av i framtiden, vad vi än väljer för jobb.

Samarbete

Vi jobbar i grupper med minst två deltagare. Det gör att vi blir bra på att samarbeta, prata med varandra och lösa problem tillsammans med andra.

problemlösning

Vi tränar på att ta reda på vad orsaken till ett problem är, och genom att testa olika lösningar och se resultatet av det vi gör, övar vi oss på problemlösning.

kunskap

Genom att arbeta med modern teknik som finns i prylar som finns omkring oss, får vi förståelse för världen. Vi blir bra på att ta reda på saker själva när vi undrar nåt.

Våra workshops

På en lägre nivå bygger vi färdiga byggsatser eller LEGO-robotar enligt instruktioner och på den mer avancerade nivån bygger vi upp egna robotar från grunden genom att löda och skruva ihop elektriska komponenter, styrenheter och sensorer på olika chassin.

Vi lär oss programmera robotar på olika sätt, och yngre deltagare utforskar grunderna i programmering med enklare programmerbara robotar, lekar och övningar. Med hjälp av robotar blir det lättare att förstå och roligare att lära sig programmering. Programmeringsspråk vi kan lära oss är allt från Blockly och Scratch till Python och Arduino C.

Vi skapar program och robotar som har det man kallar artificiell intelligens. Kortfattat innebär det att de gör saker som vanligtvis bara människor gör, som att känna igen bilder och svara på frågor. Maskininlärning eller Machine Learning innebär att datorer löser problem på egen hand. Utvecklingen inom AI sker snabbt och här finns det mycket utrymme för kreativitet och egna idéer.

Tid och plats

Tid

SE KALENDERN FÖR DAGAR

17:00 -19:00

Bokning

KLICKA PÅ EN HÄNDELSE I KALENDERN NEDAN OCH BOKA

PRIS

GRATIS 

Ålder

4 – 18 år

4 – 10 år i vuxet sällskap

Evenemangskalender
<< mar 2021 >>
mtotfls
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Kommande evenemang och workshops
  • Inga evenemang
Slack Robotkvarnen

Gå med i Robotkvarnens workspace!

Här kan du få hjälp med dina projekt, diskutera ämnen som robotik, AI och programmering eller samarbeta med andra deltagare.